Раді вітати Вас Гість | RSS

Бібліотека Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського

Шановні користувачі сайту! Пропонуємо вашій увазі нову послугу бібліотеки «Віртуальна довідка». Ви можете надіслати свій запит на електронну адресу біблиотеки. Відповідь надійде на ваш Email, або ви отримаєте її у бібліотеці наступного дня.
 
Меню сайта
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог файлів

Головна » Файли » Новини

22 січня - День Соборності україни
19.01.2014, 12:38
           День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято - День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Володимиром Винниченком був підписаний Акт злуки українських земель. 

В цьому Акті проголошувалося: "Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно-Українська Народна Республіка (Галичина, Буковина і Угорська Україна)  і Наддніпрянська Велика Україна.

Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України».

22 січня 1990 року наші сучасники живим ланцюгом поєднали Схід і Захід України на пам’ять про події початку ХХ століття.

Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. А поразка Української Народної Республіки нагадують сьогоднішньому українському суспільству про його роль у формуванні якісної і вольової політичної еліти, здатної гідно відповідати на геополітичні виклики, які стоять перед сучасною Україною.


Категорія: Новини | Додав: Администратор
Переглядів: 557 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Контакти

Наша адреса:
м. Прилуки вул. Шмідта, 36

Телефон:
(04637)7-40-00

Електронна пошта:
biblio0013@mail.ru

Графік роботи

Працює 8.00 - 17.00
Прийом читачів 9.00 - 16.00
Перерва 12.00 - 13.00
Вихідні субота, неділя
Останній день місяця - санітарний


Snickers © 2011-2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz